A Pipistrel felfedte az Elan stratégiai közreműködésével kifejlesztett eVTOL koncepciót

Az új koncepció részeként az eVTOL külön erre a célra felszerelt propulziós rendszerekel alkalmaz a függőleges felszálláshoz. Los Angeles városában, az UBER második, éves Elevate Summit csúcstalálkozóján, Igor Perkon és Tine Tomazic bemutatták a Pipistrel új eVTOL koncepcióját. Az új repülőgép különleges propulziós rendszereket alkalmaz mind a repülésre, mind a függőleges felszállásra, repülőgépszerű megoldásokat alkalmaz és 2-6 utas szállítására is alkalmas lehet.

Széleskörű Elevate Aviation Initiative kezdeményezésének részeként az UBER világszerte könnyű, elektromos repülőgépek hálózatát tervezi kialakítani számos városban, elérhetővé téve a négyszemélyes, használat-megosztó repülést a városi területek sűrű lakosságának számára. Ezek az elektromos, függőleges felszállásra és landolásra képest repülőgépek (vertical take-off and landing vehicle - eVTOL) abban különböznek a helikopterektől, hogy lényegesen csendesebbek, biztonságosabbak, megfizethetőbbek és környezetbarátabbak.
A Pipistrel új eVTOL koncepciója, melyet az UBER Elevate program partnereként dolgozott ki, a korábbi modellekhez képest nagyobb távolságok, nagyobb sebességgel való megtételére lesz képes. Az újonnan integrált vertikális felszállás rendszert alkalmazó járművet a méretezhetőséget szem előtt tartva alakítottuk ki, ennek hála alacsonyabb üzemeltetési költséggel kifinomultabb utasélményt tud kínálni.

Alpha
Trainer
Alpha
Electro
Virus
912
Virus SW
80 / 100 / 100IS
Sinus
912 / Flex
Taurus
M
Taurus
Electro
Surveyor
Virus SW
121 / TC Easa
Patnhera